24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




Εν μέσω πανδημίας και με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και με ψέματα, φέρνουν στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Πολυνομοσχέδιο διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
Να μην μετατραπεί η παιδαγωγική διαδικασία σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Να μην επιτραπεί η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, οι μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, η λειτουργία των σχολείων με όρους αγοράς, η αντιδραστική αξιολόγηση και η σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο.
Να μην περάσει η ρύθμιση για ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 έτη, καθώς κλείνει ο δρόμος για χιλιάδες μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην ειδικότητα της επιλογής τους. Είναι πασιφανές πως απορρυθμίζουν την παροχή δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ. Να επιστρέψει ο αναχρονιστικός θεσμός της «διαγωγής» στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου. Να μην επιστρέψει η εξοντωτική, διαβλητή και πανάκριβη για τις οικογένειες Τράπεζα Θεμάτων.
Να μην γίνει ανεκτή και να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε reality show.
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, 13 Μαΐου 2020.
#OXI_ΚΑΜΕΡΕΣ_ΣΤΗΝ_ΤΑΞΗ #Paratiritiocovid19    


ΠΗΓΗ